Nieuws

Hulp bij studiekeuze

In december online de test doen, in januari de resultaten in een  persoonlijk adviesgesprek

Leerlingen vinden het vaak erg lastig om een vervolg studie uit te kiezen. Meestal overzien ze niet welke opties ze hebben en waarover ze moeten nadenken bij het maken van een keuze. Bovendien kan een verkeerde keuze leiden tot kostbare gevolgen, zowel emotioneel als financieel. Daarom zijn wij na de zomer gaan samenwerken met Step One, een bureau dat gespecialiseerd is in studie- en beroepskeuze advies aan kinderen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar.

Het programma dat zij gebruiken heet InterQuest, een van origine Engelse test. InterQuest brengt de sterke kanten van een leerling in kaart d.m.v. een uitgebreide capaciteitentest en combineert die met zijn of haar interesses. Het maken van de test gebeurt thuis online en duurt in totaal 2 uur en 15 minuten.

In januari komt een consultant van Step One naar de Studieclub om het uitgebreide rapport met daarin de resultaten met de leerling en de ouders te bespreken.

De kosten van dit programma zijn € 295,00 inclusief btw. Neem contact op via het formulier op deze site.

 

Intelligentie onderzoek bij je kind

Zit jouw kind  op het juiste onderwijsniveau? Of twijfel je daaraan? Heb je behoefte aan een second opinion naast de CITO-toets?

Een uitgebreide intelligentie test, inclusief een test voor de executieve functies kan hierbij uitkomst bieden! Hoe beter het onderwijs aansluit bij het niveau van je kind, hoe meer kans op een succesvolle schoolloopbaan en een gelukkiger kind en ouders!

De kosten voor deze uitgebreide capaciteitentest  zijn € 550,00. Dit tarief is inclusief intakegesprek, testafname, rapportage, en nagesprek.

Neem contact op via het formulier op deze site of direct met mw. Drs. A. Hylkema, klinisch psycholoog: 06-55884908.